ISO 22000: Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Τι είναι το ISO 22000;

Το ISO 22000 ορίζει τις απαραίτητες οργανωτικές δομές και τις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ένας οργανισμός ή μια επιχείρηση ώστε να λάβει την πιστοποίηση ISO 22000. Εφαρμόζεται σε όλους τους οργανισμούς, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την πολυπλοκότητά τους, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγή τροφίμων.

Γιατί είναι σημαντικό το ISO 22000 για την επιχείρησή σας;

  • Διασφαλίζει την αναγνώριση της δέσμευσης της εταιρείας για συνεχή μείωση των κινδύνων.
  • Βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και συμμόρφωση με τη νομοθεσία.
  • Διευκολύνει όλες τις λειτουργίες της εταιρείας και ενισχύει τη θέση της σε σχέση με τον εσωτερικό και εξωτερικό ανταγωνισμό.
  • Δημιουργεί εμπιστοσύνη εντός και εκτός της εταιρείας.
  • Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τον Φορέα Πιστοποίησης εξασφαλίζουν στην εταιρεία τη δυνατότητα συνεχούς βελτίωσης και ανάπτυξης.

Τα οφέλη του ISO 22000

  • Ικανοποίηση των απαιτήσεων της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας σχετικά με τα τρόφιμα για την εγχώρια αγορά ή/και τη διεθνή αγορά.
  • Αύξηση της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων.
  • Βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.
  • Διαβεβαίωση της ικανοποίησης των πελατών.
  • Ενισχυμένη ετοιμότητα για τις επείγουσες επισιτιστικές κρίσεις της επιχείρησης.
  • Μειωμένες αποτυχίες και γρήγορη κατανόηση των βέλτιστων πρακτικών.

Με την εφαρμογή του ISO 22000, θα είστε σε θέση να διασφαλίσετε την ασφάλεια των τροφίμων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.